Nicolay: Pizza- en wijnbar Belle Équipe zaterdag open

GDC
© brusselnieuws.be
06/11/2012
Het café La Belle Equipe aan het einde van de Dansaertstraat gaat zaterdag officieel open. Het nieuwe project van horecafenomeen Frédéric Nicolay wordt een wijn- en pizzabar. De opening voor het publiek volgt op 1 december.

Het nieuwe, kleine café van Nicolay - met de kenmerkende Volgareclame aan de buitenkant - is al een jaar op komst. Ook het concept, een wijn- en pizzabar, was al bekend. Maar eerst moesten er nog geschikte uitbaters gevonden worden. "Als het een kleine zaak is, dan moeten de uitbaters interessante mensen zijn", zei hij daarover eerder aan Brussel Deze Week.

Die interessante mensen zijn dus gevonden, vernam brusselnieuws.be. "Het zijn leuke mensen met veel liefde voor de horeca en vooral voor goede kwaliteitsproducten", zegt ontwerper-architect Jean-Sébastien van Keymeulen. "Dat is belangrijk, want de nadruk in deze nieuwe zaak ligt op kwaliteit, met zorgvuldig uitgekozen producten. Zo zijn er contacten met Franse en Italiaanse slagers en zal de kaart regelmatig veranderen om met de beste seizoensproducten te werken."

Zaterdag is er een kleine inhuldiging voor de zaak die aan het einde van de Dansaertstraat ligt. Aan de overkant ligt ook een andere geesteskind van Nicolay, café Walvis. En even verderop op de hoek met de Papenvest opende Nicolay nog maar net Barbeton. La Belle Équipe moet versterking komen bieden in dat minder hippe gedeelte van de straat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni