Het aantal eerstejaarsstudenten aan de Erasmushogeschool Brussel stijgt dit schooljaar met ruim vier procent. Onder meer de opleidingen Vroedkunde, Office Management en Voedings- en Dieetkunde doen het bijzonder goed dit jaar. Wel waarschuwt nieuw directeur Ann Brusseel dat er iets schort aan de financiering van het hoger onderwijs. “Waar wacht het beleid op?”
Erasmushogeschool neemt goede start onder nieuwe directrice Brusseel
Voormalig Vlaams parlementslid Ann Brusseel (Open VLD) heeft het bij de voorstelling van het nieuwe schooljaar in het bijzonder over de nieuwe opleiding ‘Digital Design en Development’. De overheid besliste namelijk in augustus die STEAM-opleiding (Sciense, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) onvoldoende te financieren.
Dat vindt Brusseel totaal onverwacht. “In hogescholen investeren, levert een directe winst op. Voor de jongeren, voor de economie en dus voor de staatskas. Waar wacht het beleid op?”
Populaire richtingen
De studenten wachten alvast niet, want de hogeschool is populair. Zo stijgt het aantal eerstejaarsstudenten met ruim 4 procent, van 1.844 studenten vorig jaar naar 1.914 studenten dit jaar. Er is zelfs een stijging van meer dan 20 procent bij Kleuteronderwijs, Vroedkunde, Multimedia & Communicatietechnologie, Biomedische Laboratoriumtechnologie, Office Management, Voedings- & Dieetkunde, Idea & Innovation Management en Drama.
Associatie
De hogeschool zit ook in een associatie met de Vrije Universiteit Brussel (VUB), met wie Brusseel de banden nog wil aanhalen. Zo werken de twee instellingen samen rond studiekeuzebegeleiding, waarbij elkaars studenten zullen doorverwezen worden.
Ook stapt de hogeschool in het project WeKonektBrussels van de VUB en de ULB, dat zowel studenten als personeel meer aan Brussel wil binden.
Bekijk de reportage van BRUZZ TV hier:
Lees meer over: Brussel , Onderwijs , hoger onderwijs , studenteninschrijving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.