Hogescholen en universiteiten organiseren online infodagen, nu de jaarlijkse fysieke infomomenten op de campussen zelf niet meer mogelijk zijn. "Minstens even druk als de voorbije jaren," klinkt het bij de Erasmushogeschool.
Online infodag van hogeschool 'minstens even populair'
Chatten met studenten, docenten en proffen, studiemateriaal inkijken of een virtuele rondleiding op de campus. Dat kon afgelopen zaterdag allemaal op de infodag van de Odisee- en Erasmushogeschool. De VUB volgt volgende week met digitale infosessies.
'Duizend gesprekken'
"Zo’n honderd docenten, studenten en studiebegeleiders zaten klaar om de vele studievragen te beantwoorden in live chatsessies," klinkt het bij de Erasmushogeschool in een persbericht. "Een eerste blik op de voorlopige cijfers geeft meer dan 1.000 gevoerde gesprekken weer. Zo houdt het aantal bezoekers minstens gelijke trend met de ‘echte’ infodag van vorig jaar."
De studiekiezers hadden heel wat vragen over studie-inhoud en carrièrekansen, "maar opmerkelijk was dat ook advies over studiefinanciering, studeren met een functiebeperking of huisvesting en mobiliteit nog meer gegeerd was dan op een doorsnee infodag," klinkt het bij de hogeschool die verdere analyses zal uitvoeren om uit te wijzen in hoeverre dit toe te schrijven is aan de onzekerheid die door het coronavirus over 2020 hangt.
'Flinke dosis inventiviteit'
Ook bij de VUB zouden de infodagen op de campussen in Etterbeek en Jette plaatsvinden normaal dit weekend plaatsvinden. Nu gaan de eerste sessies pas volgende week digitaal van start. De online chatsessies zullen via Microsoft Teams verlopen. Op www.vub.be/infodag kunnen de studenten sessies inboeken.
Bovendien zal rector Caroline Pauwels op donderdag 14 mei tijdens een live sessie van 12.45 tot 13.45 uur vragen van studenten beantwoorden. "Het coronavirus maakt het leven van studiekiezers er niet makkelijker op, maar het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is met een flinke dosis inventiviteit in deze digitale tijden. Met mijn sessie hoop ik studenten het unieke karakter van de VUB mee te geven en hen wegwijs te maken in al wat onze mooie hoofdstad hen te bieden heeft", verklaarde Pauwels eerder al.
Ook de Odiseehogeschool organiseerde afgelopen zaterdag een digitale infodag. Vanuit hun kot verwelkomden docenten van de Campus Brussel studenten in spe. Daarvoor had de hogeschool een gloednieuw webplatform online gezet, dat zo goed mogelijk de fysieke ervaring van een infodag moest weergeven.
Lees meer over: Brussel , Onderwijs , infodagen , coronacrisis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.