Dierenrechtenorganisatie Gaia merkt op dat dieren een kleine upgrade krijgen in het regeerakkoord, want het Brussels gewest heeft niet langer een staatssecretaris maar wel een minister voor Dierenwelzijn met Bernard Clerfayt (Défi). Toch is er een grote lacune in het regeerakkoord: "Waarom staat een verbod op onverdoofd slachten niet in het regeerakkoord?", vraagt Gaia zich af.
Gaia ontdekt lacune in regeerakkoord: het verbod op onverdoofd slachten
In het nieuwe regeerakkoord wordt het belang van dierenwelzijn en de bescherming van dieren benadrukt met enkele duidelijke doelstellingen. De dierenproeven moeten drastisch verlaagd worden en dierenwelzijn moet een onderdeel worden van de opleiding van politieagenten.
De Brusselse regering wil ook onderzoeken of het via een vergunning, die in geval van mishandeling of verwaarlozing wordt ingetrokken, mogelijk is bepaalde mensen niet langer toe te laten dieren in huis te nemen. Ook de strijd tegen misbruik in het fokken van katten en honden wordt voortgezet.
Upgrade, maar...
Samen met de "upgrade" van een staatssecretaris naar een minister van Dierenwelzijn is dit voor Gaia "een goed startpunt". Toch merken ze een grote lacune op en dat is het verbod op onverdoofd slachten. Een moeilijk dossier dat ook toenmalig staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) er niet door kreeg tijdens de vorige legislatuur.
"Het is onbegrijpelijk dat het verbod op onverdoofd slachten niet is opgenomen in het Brusselse regeerakkoord. Gaia zal er op blijven aandringen dat de regering er in deze legislatuur werk van maakt. Wij zetten onze acties en campagnes voor een verbod op onverdoofd slachten verder", toont Michel Vandenbosch, voorzitter van Gaia, zich strijdvaardig.
Lees meer over: Brussel , Politiek , Milieu , regeerakkoord , GAIA , Onverdoofd slachten
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.