"Taaldiscriminatie krijgt geen enkele aandacht van deze regering." Dat zegt Brussels parlementslid Gilles Verstraeten na enkele vragen aan ministers Maron en Van den Brandt over het laatste jaarverslag van de Brusselse vicegouverneur. "Maar dit dossier interesseert de regering niet."
N-VA: ‘Schending taalwetgeving is fait-divers voor Brusselse regering’
Vorig jaar zijn 1.867 aanwervingen bij de Brusselse gemeenten en OCMW's geschorst omwille van overtredingen van de taalwetgeving. Dat bleek in juni al uit het laatste jaarverslag van de Brusselse vicegouverneur. Tijdens de commissie Gezondheid stelde Brussels parlementslid voor N-VA Gilles Verstraeten er donderdag enkele vragen over aan Brusselse ministers Alain Maron (Ecolo) en Elke Van den Brandt (Groen). Maar eigenlijk kennen we de ware grootte van het probleem niet”, aldus Verstraeten.
“Sommige lokale gemeenten weigeren ondanks herhaald aandringen om de vicegouverneur op de hoogte te houden van de benoemingen, ook wat betreft de verplichte pariteit Nederlands-Frans op leidinggevend niveau.”
'Taaldiscriminatie'
Volgens N-VA is de schending van de taalwetgeving “een fait-divers voor de Brusselse regering” Na een schorsingsbeslissing kan de Brusselse regering een aanwerving vernietigen, al gebeurt dat zelden. “Laat staan dat het rapport van de vicegouverneur wordt besproken binnen de regering”, aldus Verstraeten. “Dat laatste bevestigde minister Maron vandaag in commissie met de glimlach. Taaldiscriminatie krijgt geen enkele aandacht van deze regering die nochtans de mond vol heeft van de bestrijding van discriminatie.” Verstraeten haalt ook uit naar Nederlandstalig Gezondheidsminister Elke Van den Brandt die "zelfs niet de moeite doet om zijn vragen hierover te beantwoorden”.
Lees meer over: Brussel , Politiek , taalwetgeving