KSO, of het secundaire kunstonderwijs, komt voor het derde jaar op rij 'uit de kast'. Om vooroordelen over het kunstonderwijs uit de wereld te helpen, presenteren studenten van Sint-Lucas Brussel en de Kunsthumaniora Brussel vandaag in Muntpunt hun werk. De focus ligt dit jaar op de toekomst.
Brusselse kunststudenten nemen Muntpunt over
KSO uit de Kast! moet misverstanden over het kunstonderwijs uit de wereld helpen. Ieder jaar wordt er een bevraging georganiseerd bij de studenten en rond dat onderwerp werk gemaakt waarmee de studenten naar buiten komen. 30 scholen uit 12 steden over heel Vlaanderen en Brussel nemen deel aan het project.
De Brusselse studenten van het Sint-Lukas en het Kunsthumaniora bezetten vandaag de hele dag Muntpunt. Door middel van muziek, storytelling en zelfgemaakte boeken presenteren ze hun werk aan de wereld.
Toekomstperspectieven
Dit jaar wil het KSO duidelijk maken dat middelbare scholieren uit het kunstonderwijs na hun opleiding niet verplicht zijn om door te stromen naar het artistieke hoger onderwijs.
Kris Bauwens, voorzitter van de contactgroep Vlaamse kunstscholen en directeur van de Sint-Lukas Kunstschool Brussel: “Leerlingen die voor het KSO kiezen willen hun creatief talent ontwikkelen. Dat wil echter niet zeggen dat ze enkel voor een artistieke carrière kunnen kiezen. Net dat creatieve talent is hun kracht in vele andere domeinen van de samenleving, en opent dus ook de deuren naar een brede waaier aan hogere studiemogelijkheden.”
Volgens de bevraging bij 300 Vlaamse en Brusselse laatstejaarsstudenten wil een op drie verder studeren buiten het hoger kunstonderwijs. 91 procent van de studenten wil verder studeren en vindt zich goed voorbereid door zijn of haar secundaire opleiding. De bevraging van de studenten vertelt ons niets over hoe vlot die doorstroming naar het reguliere hoger onderwijs verloopt.
Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Onderwijs , Kunstonderwijs , Sint-Lukas , KSO
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.