Ellis Gourmet Burger startte vijf jaar geleden op het Sint-Katelijneplein in het centrum van Brussel. Intussen zijn er tien restaurants in Brussel en Vlaanderen en vier in Nederland. In de komende maanden gaan meteen drie restaurants open in Parijs en Versailles. “We hebben er vertrouwen in.”
“We denken dat de Belgische keuken overal geapprecieerd wordt, ook in Parijs”, zegt CEO Thierry Canetta aan BRUZZ. Is dat dan Belgische keuken, burgers? Toch wel, vindt Canetta: “De hamburger kwam vanuit Mongolië, over Rusland, naar Duitsland en dan via de immigratie naar Ellis Island in de Verenigde Staten – waarvan ook onze naam komt. Daar belandde hij tussen een broodje.”
“Wij hebben de klassieke Amerikaanse variant, met salade, tomaten et cetera, maar hebben er ook met een Belgische touch”, zegt Canetta. Hij vernoemt een burger met West-Vlaams rood rundvlees van slagerij Dierendonck, een met Belgische kaas, een tijdelijk recept met zwarte pens en Ellis werkt nauw samen met tweesterrenchef Bart De Pooter (o.a. WY in Brussel).
Ellis Gourmet promoot zijn burgers dus als Belgische gastronomie in Frankrijk. Canetta heeft ook een overeenkomst met Belgische brouwers: zijn restaurants in Parijs zullen Duvel, Vedett, Liefmans, Maredsous en Hoegaarden serveren.
Hype
De burger-hype die Brussel en België de laatste jaren kennen, is niet minder bij onze zuiderburen. Maar Canetta denkt dat Ellis zich in Parijs kan onderscheiden: “We bieden service aan tafel, een restaurant-ervaring. We gaan heel ver in onze keuze voor goede producten – we hadden eens een kreeftburger en een met foie gras. En we gaan ver in het interieur.”
Ellis Gourmet Burger was er in onze hoofdstad vroeg bij. “Vijf jaar geleden was het gedurfd om te zeggen: wij gaan ook een hamburger verkopen, maar dubbel zo duur (als in fastfoodrestaurants n.v.d.r.). Brussel leek ons de ideale stad om zoiets uit te proberen”, zegt Canetta die zelf uit Sint-Niklaas komt.
Een, twee, drie
Ellis deed net een klantenonderzoek in België. Daaruit blijkt dat “een stuk meer dan de helft” van de klanten vrouw is. In het algemeen is een gast bij Ellis Gourmet Burger iemand die gewend is lekker te gaan eten, maar die niet veel tijd heeft en niet te veel wil betalen, vertelt Canetta. Op hetzelfde publiek mikt hij in Parijs. Hij ziet in de lichtstad, met haar dichte bevolking, een grote markt.
Het eerste restaurant van Ellis in Frankrijk opent op 21 september op de bekende Rue du Faubourg Saint-Antoine, dichtbij de Bastille. Al snel komen er nog twee vestigingen: in november in het “high-level commercieel winkelcentrum” Parly 2 in de wijk Le Chesnay in Versailles; en in januari volgend jaar aan het station Rosa Parks dichtbij de Porte de la Chapelle. “We hebben er vertrouwen in”, affirmeert Canetta.
Lees meer over: Samenleving , Economie , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.