Zeker in de grote stad is het niet altijd makkelijk nieuwe vrienden te maken, en daar spelen de Brusselse bedenkers van Meetsies.com handig op in. Op dit nagelnieuwe webplatform kun je etentjes aanbieden aan onbekenden, of er als gast op intekenen. De bedenkers vragen 15 procent op de inkomsten van elk etentje.
Nieuwe vrienden maken bij een (online geboekt) etentje
Lees ook: Brusselaar koploper in deeleconomie
‘Een concept dat verdacht veel weg heeft van Komen Eten, maar dan zonder de camera’s’, schrijft de krant De Morgen, die over Meetsies berichtte.
“Veel mensen die in de stad wonen, zijn stiekem geïsoleerd en eenzaam”, zegt costichter Nik Subramanian (31) in de krant. Ook al omdat veel mensen voor hun werk naar een nieuwe stad verhuizen waar ze weinig mensen kennen. “Het is een paradox: je bent voortdurend omringd door anderen, maar je kent amper iemand. Ik woon in een appartementsgebouw in Brussel, maar vraag me niets over mijn buren. Iedereen heeft het altijd druk, druk, druk of kruipt ’s avonds achter zijn computer.”
Voor wie in levenden lijve nieuwe mensen wil leren kennen, is er nauwelijks een betere plek te bedenken dan tijdens een gezamenlijke maaltijd. Iedereen die dat wil, kan zich op de website van Meetsies als gastheer of –vrouw registreren en een diner, cocktailparty of barbecue organiseren waarop anderen kunnen intekenen. De kostprijs en datum bepaalt de organisator zelf. Om de keuze te vergemakkelijken, krijgt elk avondje ook (een) label(s) opgekleefd. Dat kan gaan van ‘andere ondernemers ontmoeten’, ‘nieuw in de stad’ of ‘jonge ouders’ tot ‘loopverslaafden’ of ‘Engels oefenen’.
Op elk etentje dat via Meetsies wordt georganiseerd, verdienen de drie bedenkers 15 procent van de totale som. “Ook in de deeleconomie moeten mensen hun brood verdienen”, zegt Subramanian, die zijn job in de immobiliënbranche heeft laten staan voor het etentjesplatform.
Meetsies kan gebruikt worden voor etentjes in heel België, maar tot nu toe schreven vooral mensen in en om Brussel zich in. De website bestaat voorlopig enkel in het Engels.
Lees meer over: Elsene , Samenleving , Economie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.