In oktober vorig jaar opende de Waalse sterrenchef met Koreaanse roots Sang-Hoon Degeimbre restaurant San in de Vlaamse Steenweg. Eind dit jaar komt er een vestiging bij, op de Zavel. En dat is nog maar het begin.
Tweede restaurant San op Zavel
Lees ook: Resto: San
Gault&Millau verkoos Sang-Hoon Degeimbre vorig jaar tot Belgisch chef van het jaar, als kok bij restaurant L’Air du Temps in Liernu (Namen). Rond dezelfde tijd opende hij restaurant San in Brussel waar Tojiro Fuji, die eerder bij L’Air du Temps werkte, achter het fornuis staat.
Ook de Brusselaars lusten Degeimbres keuken. Nog geen jaar na de opening in de Vlaamsesteenweg kondigt San een nieuw restaurant aan op de Zavel. Het concept wordt helemaal hetzelfde als in de benedenstad: verfijnde menu’s bestaande uit verschillende kommetjes, waaruit je enkel eet met een lepel.
Het decor, ook een heel belangrijk element bij San, zal een beetje anders zijn op de Zavel dan in de Vlaamsesteenweg. Waar het restaurant exact komt, wil het team achter San nog niet kwijt. De zaak opent eind dit jaar.
Het is de bedoeling om later nog meer vestigingen van San te openen, zowel in Brussel als daarbuiten.
Lees meer over: Samenleving , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.