Het onlangs nieuw leven ingeblazen instituut Le Corbier is weer open. Hoewel de inrichting sfeervol is, laat de uitvoering hier en daar te wensen over. Jammer, want de hoge prijzen laten weinig ruimte voor fouten.

©
Saskia Vanderstichele
Le Corbier laat je met een dubbel gevoel achter
Een dubbele service efficiënt laten verlopen is nooit een sinecure, zeker niet in een stad als Brussel, waar het tempo aan tafel doorgaans wat lager ligt. De nieuwe versie van Le Corbier – dat sinds 1956 een vaste waarde is in de hoofdstad – probeert traditie te verzoenen met een strakke organisatie. Met wisselend succes.
De gedempte sfeer en het koken op houtvuur zorgen voor een warme toets, maar de strikte timing zet de teams onder druk en belemmert een vlotte bediening.
Al bij binnenkomst toont het personeel zich charmant en attent. Toch schommelt de bediening tijdens de maaltijd tussen overdreven dienstvaardig en langdurig afwezig, wat je als gast met een dubbel gevoel achterlaat.
De menukaart toont een uitgesproken ambitie met gerechten die de traditionele keuken alle eer aandoen. Het duo van kroketten – kaas en garnalen – voor 25 euro bleek een aangenaam voorgerecht met een krokante korst en een royale vulling.
De bediening schommelt tijdens de maaltijd tussen overdreven dienstvaardig en langdurig afwezig.
Maar wat na dat veelbelovende begin kwam, overtuigde minder. De vol-au-vent van gevogelte met krokante kalfszwezeriken, mousseline met truffeljus en frietjes (39 euro) riep twijfels op. Het gevogelte was smaakvol en de saus was goed bereid, maar de kalfszwezeriken hadden niet de juiste textuur en ontbeerden de finesse die je van een gerecht als dit mag verwachten.
De wijnkaart oogt klassiek en degelijk, maar is tegelijk veilig en weinig verrassend. Uitblinkers of memorabele ontdekkingen figureren er niet op.
Het interieur heeft zijn elegantie behouden. De open haard zorgt voor een intieme en warme sfeer die de aantrekkingskracht van de locatie versterkt. Toch kunnen de beperkte ruimte en de aanhoudende noodzaak om tafels snel vrij te maken een gevoel van haast oproepen. Een flexibelere aanpak van de service zou de ervaring ten goede komen.
Het verdict? Le Corbier 2.0 zoekt naar een evenwicht tussen culinaire traditie en een strakke planning van de gastenstroom. Helaas scheppen de hoge prijzen hoge verwachtingen en nopen ze daardoor de gast onverbiddelijk te zijn in zijn oordeel.
Le Corbier
Minimenstraat 51, Brussel
Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , review