De pleidooien van de gemeente Molenbeek in de zaak rond een ruzie over het gebruik van de sportvelden door twee Molenbeekse jeugdvoetbalclubs zijn maandag gehoord. De uitspraak volgt halverwege februari. De leden van de raad van bestuur houden hun hart vast. “De kans dat het beroep afgekeurd wordt, is vrij groot en de kosten lopen enorm op.”
Laatste pleidooien gehoord in zaak Molenbeek Sport
Even terug in de tijd: de afspraken over het gebruik van de velden van Académie Jeunesse Molenbeek en F.C. Jeunesse-Molenbeek waren niet duidelijk en de clubs kregen niet de uren op het terrein die ze voor ogen hadden.
Eén van de clubs haalde er een advocaat bij. Die kreeg het voor elkaar dat Molenbeek Sport dwangsommen moest betalen of anders toegang zou geven tot het veld. Het dagelijks bestuur van Molenbeek Sport besliste aanvankelijk om de dwangsommen te betalen maar ondertussen in beroep te gaan. Na een uitspraak op 30 december werden de dwangsommen nog verhoogd. Op dat moment beslist het dagelijks bestuur de bedragen niet langer te betalen. Dat betekent dat ACMJ dus de gevraagde uren 8 zou krijgen op het veld.
PS-voorzitter Khalil Boufraquech, eveneens lid van het dagelijks bestuur van Molenbeek Sport, herinnert eraan dat er ondertussen nog wel een beroep loopt over de verdeling van de uren tussen de twee jeugdclubs op het veld. Inhoudelijk wil Boufraquech niet op details ingaan omdat de juridische procedure nog loopt. Maandag werden de laatste pleidooien gehoord. Een uitspraak wordt halverwege februari verwacht.
Wat de uitspraak ook is, Molenbeek Sport heeft toch verloren, vreest voorzitter van de raad van bestuur Emmanuel Brasseur. "'Als de ene club wint, zal de andere club naar de rechter stappen." De raad van bestuur en de oppositiepartijen vroegen eerder al om het ontslag van schepen Jamel Azaoum (PS) uit zijn functie van voorzitter van Molenbeek Sport, maar die blijft voorlopig gewoon op post.
Ruzie om de velden
Het is niet de eerste keer dat Molenbeek Sport in de problemen komt wegens onduidelijke afspraken over het gebruik van de velden. In 2019 kaartte gemeenteraadslid Ahmed El Khannouss (CDH) de slechte planning al aan in de raad van bestuur. Toen was het voetbalclub FC Maandag die, ondanks een eerdere afspraak, niet langer terecht kon op de afgesproken uren. Voetbalclub A.SA. had voorrang gekregen van de schepen, zo klinkt het in het verslag van de rechtbank.
FC Maandag kreeg gelijk, maar de affaire heeft Molenbeek Sport duizenden euro’s gekost. Er waren destijds nog meer clubs die daar ook mee dreigden. "Dat was voor mij eigenlijk al de laatste keer dat Azaoum een beslissing zonder ons nam," zegt Ahmed El Khannouss (CDH).
Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , vzw Molenbeek Sport , Ahmed El Khannouss , Emmanuel Brasseur
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.