Het Brusselse stadsbestuur denkt na over een nieuwe functie voor de Begijnhofkerk vlakbij het Sint-Katelijneplein. Daniël Alliët is er al jarenlang priester en wil de zaken vooral houden zoals ze zijn. “Deze plek is een symbool van religieuze diversiteit en dat moeten we versterken in plaats van af te bouwen”, zo zegt de 74-jarige Alliët.
Het stadsbestuur zal de komende weken samen met de kerkfabriek verschillende pistes bestuderen. Dat zegt de woordvoerder van bevoegd schepen Alain Courtois (MR) aan BRUZZ. Welke mogelijkheden de Stad precies bestudeert, wil de schepen niet kwijt.
Anders dan bij nabijgelegen Sint-Katelijnekerk is de Begijnhofkerk geen eigendom van de Stad, maar van de kerkfabriek. "Maar we zijn met het bisdom overeengekomen dat we voor beide kerken in overleg nadenken over de toekomst", klinkt het bij Courtois.
Volgens pastoor Daniël Alliët overweegt de Stad om een museum te maken van de kerk. Alliët hoopt vooral dat alles bij het oude blijft. “Deze plek is een symbool van religieuze diversiteit en dat moeten we versterken in plaats van af te bouwen."
“De Filipijnse gemeenschap is hier erg actief en we krijgen een paar keer per maand ook een Congolese groep over de vloer. In de toekomst hopen we onder andere ook de Braziliaanse evangelische kerk, de Iraanse Pinksterbeweging en Soefi’s te mogen ontvangen. Het zou zonde zijn moest dit door een beslissing van hogerhand geblokkeerd worden.”
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.