De avondklok van 22 uur zal nog zeker tot eind deze maand van kracht blijven. Dat is minister-president Vervoort overeengekomen met de 19 Brusselse burgemeesters. De meningen over de avondklok lopen uiteen binnen de politiek, maar ook bij de burger. Maar is zo'n maatregel nog nodig en wat is het effect op de coronacijfers? Is het eigenlijk wel wettig? Wij gingen op zoek naar antwoorden.
De voorbije dagen steeg de druk om de avondklok in Brussel die twee uur vroeger ingaat dan elders in het land aan te passen. Vanochtend zat Brussels minister-president Rudi Vervoort samen met de burgemeesters van de 19 gemeentes om de maatregel te bespreken.
Daar werd beslist om de avondklok die in Brussel ingaat vanaf 22u ’s avonds tot 6u ’s morgens zoals gepland te behouden tot 31 maart, bovenop de federale maatregelen. Belangrijke reden daarvoor is de huidige epidemiologische situatie in Brussel die met 360 besmettingen per 100.000 inwoners, het hoogste cijfer van België, ernstig blijft. Minister president Rudi Vervoort (PS) verdedigt op basis daarvan de maatregel.
Viroloog Steven Van Gucht heeft begrip voor de verlenging van de avondklok maar vindt ook dat Brussel de coronacurve eigenlijk relatief goed onder controle houdt.
Lees meer over: BRUZZ 24 , Samenleving , avondklok coronacrisis , steven van gucht , koen lemmens