Naast het Frans en het Nederlands moet er aan het gemeenteloket ook ruimte zijn voor andere talen. Dat zegt lijsttrekker Pascal Smet (One.brussels/ SP.A) woensdag in het debatprogramma Brussel Kiest. “Als de personen voor en achter het loket Bulgaars spreken, waarom zou het gesprek dan niet in die taal kunnen?"
In het debat tussen Pascal Smet en Vincent De Wolf (MR) ging het onder meer over de rol van het Engels. Want het valt op dat de communicatie van One.brussels nu al vaak in die taal gebeurt. “Bewust”, zegt Smet, “Brussel is een internationale stad. Ook bij de gemeente zou het Engels, naast het Nederlands en het Frans, een werktaal moeten zijn.”
Maar Smet wil nog een stapje verder gaan. “In de luchthaven heeft het check-in personeel een badge met daarop de verschillende talen die ze spreken. Als jij als Bulgaar incheckt en het personeelslid heeft het Bulgaars op z’n badge staan, dan mag dat gesprek van de luchthaven in het Bulgaars. Waarom zou hetzelfde niet in de gemeente kunnen? Zolang de documenten maar in het Frans of Nederlands worden ingevuld.”
Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Brussel Kiest 2019 , Vincent De Wolf , Pascal Smet , taalwetgeving , gemeenteloket
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.