Belga

Anderlecht maakt na rust het verschil en wint opener tegen Ferencvaros

25/09/2024

Anderlecht heeft woensdag zijn eerste wedstrijd in de nieuwe 'league phase' van de Europa League winnend afgesloten. Paars-wit versloeg in het eigen Lotto Park de Hongaarse kampioen Ferencvaros met 2-1.

Doelpunten van Yari Verschaeren (60.) en Kasper Dolberg (66.), vanop de stip, maakten na rust het verschil voor de Brusselaars.

In het slot werd het nog even spannend na twee snelle gele kaarten voor invaller Nilson Angulo. De Ecuadoraan mocht negen minuten voor tijd gaan douchen en Ferencvaros kon meteen tegenscoren dankzij een eigen doelpunt van Jan-Carlo Simic (86.). Maar daar bleef het bij. Paars-wit heeft zijn eerste drie punten beet.

Volgende week donderdag trekt Anderlecht op de tweede speeldag naar de Spaanse subtopper Real Sociedad, dat woensdag zijn Europa League-campagne opende met een 1-1-gelijkspel bij het Franse Nice.