Belga.

| Maellyse Brassart aan

Brusselse gymnaste Maellyse Brassart gaat voor finaleplaats op Olympische Spelen

© Belga - BRUZZ
02/07/2024

Turnster Maellyse Brassart traint in Gent voor de Olympische Spelen die van start gaan eind juli. In tegenstelling tot Nina Derwael gaat zij wel voor de meerkamp. “Het wordt zwaar, maar ook geweldig.”

Samen met Nina Derwael traint Maellyse Brassart in de Topsporthal in Gent om zich tot in de puntjes te kunnen voorbereiden op de Spelen. "Deze zaal is ongelooflijk. We trainen hier in perfecte omstandigheden", zo vindt de 23-jarige gymnaste uit Ukkel. "Met de lichten, de tribunes en het podium worden hier de verschillende sensaties en de sfeer van een wedstrijd gecreëerd. Het is ideaal om dat na te bootsen op training."

In tegenstelling tot Derwael mikt Brassart wel op de meerkamp. "De allround bevalt me het best. Naar de finale gaan is het doel om vervolgens zo kort mogelijk bij de top acht te eindigen. Maar het niveau is hels. Het wordt zwaar, maar ook geweldig."

Aftellen naar de spelen

Op het grote scherm in de Gentse Topsporthal worden de seconden naar de start van de Olympische Spelen afgeteld. "Dat zien we hier elke dag en dat zorgt wel voor stress hoor", lacht Brassart. "Maar het komt wel goed."

Brassart plaatste zich eind mei als tweede Belgische turnster voor de Spelen op het EK in Rimini.

Nina Derwael heeft in Parijs olympisch goud op de brug met ongelijke leggers te verdedigen. "Maar je moet realistisch zijn. Die titel verlengen, wordt vrijwel onmogelijk", vertelde de 24-jarige Limburgse maandag in het basiskamp in Gent.

Brug en balk

"Een half jaar terug was ik niet eens zeker dat ik zou kunnen deelnemen. Dat ik mijn programma naar mijn normen zal kunnen afwerken, is al een overwinning op zich. Doel is de finale bereiken en me in de strijd om de medailles mengen." Derwael kreeg in september vorig jaar te maken met een zware schouderblessure.

Naast de brug, komt Derwael in Parijs ook op de balk in actie. "Ik focus me op die twee toestellen. Ik ben niet klaar om meer te doen en wil al mijn energie in die twee finales steken. Ik voel me goed. Fysiek ben ik in orde en met de voorbereiding zit ik op schema. Om daar de laatste hand aan te leggen, konden de condities niet beter zijn dan hier in Gent."

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni