17 juni 2024: Amadou Onana tijdens de wedstrijd met de Rode Duivels tegen Slowakije

PhotoNews

| Amadou Onana tijdens de wedstrijd met de Rode Duivels tegen Slowakije.

Brusselse middenvelder Amadou Onana trekt voor recordsom naar Aston Villa

JB
© BRUZZ
15/07/2024

De overgang van Amadou Onana naar de Engelse club Aston Villa is zo goed als rond. Aan de deal hangt een prijskaartje van 60 miljoen euro, waarmee de Brusselaar de recordaankoop wordt van de traditieclub uit Birmingham. Onana gaat er een contract van vijf seizoenen ondertekenen.

Het stond al langer in de sterren geschreven dat Onana na twee seizoenen degradatievoetbal bij Premier League-club Everton andere oorden zou opzoeken. Ondertussen lijkt het erop dat de middenvelder Goodison Park in Liverpool zal inruilen voor Villa Park in Birmingham.

Bij Aston Villa zal Onana de kleedkamer delen met collega-Rode Duivel Youri Tielemans. Coach Unai Emery zou van het Brusselse duo weleens de motor van zijn elftal kunnen maken. Ook ex-Anderlechtspeler Leander Dendoncker staat op de loonlijst van Aston Villa, maar lijkt na een huurbeurt aan Napoli op weg naar de exit bij ‘The Villans’.

Champions League

Aston Villa heeft naar verluidt zo’n 60 miljoen euro over voor Onana. De middenvelder wordt daarmee de duurste inkomende transfer uit de clubgeschiedenis. Tegelijkertijd nestelt hij zich in het illustere rijtje van de duurste Belgische spelers ooit. Enkel Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Roméo Lavia, Jérémy Doku en Romelu Lukaku vertrokken al voor hogere bedragen.

Komend seizoen mag Onana meteen aantreden in de Champions League, waarvoor Aston Villa een rechtstreeks ticket op zak heeft nadat het vorig jaar als vierde finishte in de Engelse competitie.

Voor Onana – nog altijd maar 22 – wordt Aston Villa zijn vierde werkgever op eerste elftalniveau. Voordat hij bij Everton aan de slag ging, kwam de middenvelder uit voor de Duitse tweedeklasser Hamburg en de Franse subtopper Lille.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Amadou Onana , aston villa

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni