| Belgian Cheetahs: Helena Ponette, Cynthia Bolingo, Imke Vervaet en Naomi Van den Broeck tijdens het WK indooratletiek 2024.

Cynthia Bolingo trekt zich terug uit 400 meter om zich te sparen voor 4x400 meter

© Belga
05/08/2024

Cynthia Bolingo trekt zich terug uit de individuele olympische 400 meter in Parijs. Dat heeft haar coach Carole Bam maandag laten weten aan persagentschap Belga. De nationale recordhoudster wil zich sparen voor de 4x400 meter estafette met de Belgian Cheetahs.

Maandag wist Bolingo zich in de reeksen van de 400 meter niet rechtstreeks te plaatsen voor de halve finales. Op papier had ze dinsdag nog een tweede poging tegoed in de herkansingen, maar die laat ze dus schieten in functie van de 4x400 meter. Helena Ponette gaat wél van start in de herkansingen van de 400 meter, zo liet haar coach Koen Bellemans dinsdag weten aan Belga.

De vraag is of Cynthia Bolingo een plaats krijgt bij de Belgian Cheetahs, die vrijdag hun reeksen lopen en zaterdag hun eventuele finale. Ze heeft pas de zesde Belgische jaartijd na Naomi Van Den Broeck, Hanne Claes, Helena Ponette, Imke Vervaet en Camille Laus.

Bolingo eindigde laatste in haar reeks met een tijd die bijna drie seconden boven haar persoonlijk record lag. Ze kende een moeilijk seizoen met veel blessureleed en het bleef lang de vraag of ze wel fit zou raken voor de Spelen. Het blijft afwachten of ze vrijdag meeloopt met de estafetteploeg.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni