Eerste atleten Team Belgium vertrokken vanuit Brussel-Zuid naar Parijs

© Belga
19/07/2024
Updated: 19/07/2024 11.02u

Vrijdagvoormiddag rond 10.00 uur vertrokken de eerste atleten van Team Belgium met de Eurostar vanuit Brussel-Zuid naar Parijs. De eer om de spits af te bijten, is weggelegd voor de twee Belgische hockeyploegen.

De Red Lions, de Belgische mannen, verdedigen de komende weken hun titel die ze drie jaar geleden veroverden in Tokio. De Red Panthers, de Belgische vrouwen, zijn er voor het eerst sinds Londen 2012 opnieuw bij.

De atleten vertrokken vanuit Brussel-Zuid met de Eurostar naar Parijs. Dat gebeurde niét met de beloofde 'Golden Train'. Navraag leert dat het maar één van de vele Eurostartreinen is die wordt ingelegd. De gouden trein wordt bovendien ook voor de Britse, Nederlandse en Duitse delegaties ingezet. Maar dus niet voor de eerste delegatie Belgische atleten.

Bijna dagelijks vertrekken er sporters met de Eurostar. Zo stappen bijvoorbeeld de gymnasten, met olympisch kampioene Nina Derwael, zondag in de late namiddag (omstreeks 17.13 uur) op de hogesnelheidstrein richting Franse hoofdstad.

In totaal bestaat de delegatie van Team Belgium op de Spelen uit 165 atleten (en vijftien reserves), al kan dat aantal nog licht wijzigen.

De 30ste Olympische Zomerspelen beginnen volgende week vrijdag (26 juli) en duren tot 11 augustus.

Correctie: in eerdere versie stond dat de atleten met een gouden trein zouden vertrekken. Het blijkt een gewone Eurostartrein.

Hockey-aanvaller Tom Boon gaat voor een medaille.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni