Belga

| Dylan Borlée tijdens het voorbije EK atletiek in Rome.

Geen halve finale 400 meter voor Dylan Borlée, 'Ben toch vooral fier'

© Belga
05/08/2024
Updated: 05/08/2024 14.35u

Dylan Borlée heeft zich maandag niet voor de halve finales van de 400 meter kunnen plaatsen op de Olympische Spelen in Parijs. In zijn herkansing werd hij in 45"51 vierde. "Maar ik ben toch vooral fier", zei hij na afloop.

45”51 ligt 15 honderdsten boven zijn tijd in de reeksen (45”36) en 42 honderdsten boven zijn persoonlijk record van 45”09. De Brusselaar uit Sint-Lambrechts-Woluwe moest de herkansing winnen of een van de twee beste verliezende tijden lopen om te kunnen doorstoten naar de halve finales.

Borlée heeft er niet de gemakkelijkste maanden opzitten. "Het is een heel gek seizoen", legt hij uit. "Fysiek voelde ik mij, op één klein pijntje na, altijd goed, maar mentaal was het lastig. Er is veel gebeurd." Daarom kan hij wel leven met zijn uitschakeling in de herkansingen. "Ergens ben ik wel gefrustreerd omdat ik een persoonlijk record wilde lopen en liefst ook naar de halve finales wilde, maar ik ben toch vooral fier. Het is een moeilijk seizoen geweest en toch sta ik op de Spelen. Ik heb alles gegeven vandaag en kan mezelf niets verwijten. Ik heb nergens spijt van."

'Estafette is anders'

Bij de Belgian Tornados is Borlée een vaste waarde en komt hij in principe ook al in actie in de reeksen op vrijdag, waar het de bedoeling is om Alexander Doom te sparen. "Er is nog niets beslist", zegt Borlée over de te verwachten opstellingen in de 4x400 meter. "We gaan eerst kijken hoe Alexander in de halve finales van de 400 meter presteert en dan kunnen we de puzzel leggen. Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Een estafette is anders dan een individuele wedstrijd, waar je er helemaal alleen voor staat, vooral in je hoofd. Wat onze kansen zijn op een medaille? Hetzelfde als andere keren: er is een kans, maar de concurrentie is heel sterk", besluit hij.

Alexander Doom wist zich wel, als enige Belg, te kwalificeren voor die halve finales, voorzien voor dinsdag om 19.35 uur. Brusselaar Jonathan Sacoor gaf met het oog op de 4x100 meter forfait voor de herkansingen.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni