Recordinternational John-John Dohmen (36) zet punt achter carrière bij Red Lions

© Belga
20/09/2024

Brusselaar John-John Dohmen neemt op 36-jarige leeftijd afscheid van de nationale hockeyploeg. Dat maakte hij vrijdag bekend in een bericht op sociale media.

Dohmen, geboren in Anderlecht, startte op zijn vijfde met hockey bij het Ukkelse Royal Léopold HC. Nadien maakte hij de overstap naar Waterloo Ducks.

In 2020 keerde hij terug naar een Brusselse club. Momenteel is Dohmen actief als middenvelder en coach bij Royal Orée in Sint-Pieters-Woluwe.

De recordinternational nam deze zomer in Parijs voor de vijfde keer deel aan de Olympische Spelen. "Ik mag mezelf extreem gelukkig noemen dat ik deel heb uitgemaakt van de Red Lions en de opgang meemaakte van mijn team richting Olympisch goud", schrijft hij.

De aankondiging van Dohmen komt een week nadat ook de 34-jarige aanvoerder Félix Denayer, eveneens vijfvoudig olympiër, besliste te stoppen als international.

Beide spelers kregen onlangs te horen dat ze niet meer op de spelerslijst staan voor het traject richting de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni