Belga Image

| Ambre Ballenghien viert nadat ze heeft gescoord tegen China in de eerste wedstrijd van de Red Panthers op de Olympische Spelen van Parijs (archiefbeeld).

Ambre Ballenghien scoort voor Red Panthers tegen Duitsland (2-0)

© Belga
04/08/2024

De Red Panthers hebben zaterdag de rug gerecht na hun 1-3-nederlaag tegen Nederland op het olympisch hockeytoernooi bij de vrouwen. Op de vijfde en laatste speeldag in groep A wonnen de Belgische hockeyvrouwen met 2-0 van Duitsland.

De Panthers begonnen goed aan hun duel om de tweede plaats in de groep en klommen voor de rust op voorsprong via Michelle Struijk en Ambre Ballenghien. In het derde en vierde kwart probeerde Duitsland wel, maar hield België zijn netten schoon.

De Panthers waren al langer zeker van een stek in de kwartfinales, na eerdere zeges tegen China, Frankrijk en Japan. In de stand in groep A eindigen ze als tweede met twaalf punten en bekampen ze Spanje, het nummer drie uit groep B.

Nederland trekt met het maximum van vijftien punten naar de kwartfinales tegen Groot-Brittannië, dat vierde werd in groep B. De Duitsers staan voor een duel tegen Argentinië, Australië speelt tegen China.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni