Gvg/Photo News

| Brusselse triatlete Claire Michel in actie op 31 juli tijdens de individuele triatlon op de Olympische Spelen in Parijs

Triatlete Claire Michel ziet zwemtraining voor estafette in Seine in het water vallen

© Belga
04/08/2024

De voor vandaag geplande trainingssessie in de Seine in aanloop naar de gemengde triatlonestafette op de Olympische Spelen in Parijs is afgelast als gevolg van een onweer. Dat hebben de organisatoren en de internationale triatlonfederatie zondagochtend bekendgemaakt in een officieel persbericht.

"We verwachten dat de omstandigheden de komende uren zullen verbeteren, maar niet tot op een niveau, waarop een zwemtraining mogelijk is", aldus het persbericht van de triatlonfederatie.

De gemengde estafette staat gepland voor maandagochtend met de Belgian Hammers, die in de Franse hoofdstad kunnen rekenen op de Brusselse Claire Michel, Jolien Vermeylen, Marten Van Riel en Jelle Geens.

Het regenweer en de daarmee samenhangende slechte waterkwaliteit van de iconische rivier in Parijs stelden de zenuwen van de organisatoren en de triatleten eerder deze Spelen al danig op de proef. De triatlon voor mannen van vorige week dinsdag moest immers met een dag worden uitgesteld, en ook twee trainingen werden voordien om gezondheidsredenen geschrapt.

Claire Michel finishte vorige woensdag 38e op 7'27" van de winnaar bij de individuele triatlon, toen ging de duik in de Seine wel door.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni