Belga

| Brassart

Turnster Maellyse Brassart dicht bij olympisch ticket

© Belga
02/05/2024

Op het EK turnen in het Italiaanse Rimini zijn de Belgische turnsters donderdag met wisselend succes in actie gekomen in de eerste subdivisie van de kwalificaties. Nina Derwael viel zowel van de brug met ongelijke leggers als de balk. De Brusselse Maellyse Brassart ligt op koers voor plaatsing voor de Spelen.

De 24-jarige Derwael maakte in Rimini haar comeback aan de brug, het toestel waarop ze drie jaar geleden olympisch kampioene werd. Sindsdien kwam ze op de brug enkel nog in actie op het WK in Liverpool, in het najaar van 2022. Het werd donderdag een wederoptreden in mineur. Kort voor de afsprong ging ze in de fout en verloor de controle. Ze kreeg wel nog een score van 12.533, maar dat lijkt onvoldoende voor een individuele EK-finale.

Even later ging het voor Derwael ook mis op de balk, het toestel waarop ze afgelopen voorjaar haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs behaalde. Ze verloor haar evenwicht en viel. Ook hier lijkt ze met een score van 12.833 niet te moeten op een finale.

Maellyse Brassart deed het intussen wel goed. De 22-jarige Brusselse strijdt in Rimini nog voor het laatste overgebleven olympisch ticket. Ze begon met 13,100 op de sprong en scoorde vervolgens 13,533 op de brug en 12,933 op de balk. Ze eindigde met een grondoefening van 12,366. In de tussenstand na een subdivisie is ze tweede allround. Enkel de Spaanse Alba Petisco staat voor haar en zij heeft haar olympisch ticket al beet. Brassart ligt zo op koers voor plaatsing voor de Spelen. Pas iets na 20 uur, na de vierde en laatste subdivisie, weet Brassart of ze naar Parijs mag.

Het Belgische team, Team Belgym, staat na de eerste subdivisie tweede in de landencompetitie, na Spanje. Met nog drie subdivisies te gaan wordt de top 8 halen niet makkelijk. De beste acht landen gaan naar de teamfinale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Maellyse Brassart , EK turnen , Rimini , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni