Belga

| Julien Carraggi, maandag in actie in zijn tweede wedstrijd op de Olympische Spelen

Tweede nederlaag heeft zware gevolgen voor badmintonner Carraggi: 'Emotionele ervaring'

29/07/2024
Updated: 29/07/2024 22.29u

De Brusselse badmintonner Julien Carraggi (52ste op de wereldranglijst) heeft maandag ook zijn tweede groepswedstrijd op het olympisch toernooi in Parijs verloren. Hij moest in twee sets (21-19 en 21-14) zijn meerdere erkennen in de Indiër Lakshya Sen (18de van de wereld). Carraggi grijpt zo naast een plaats in de volgende ronde.


Olympisch debutant Carraggi stond in de eerste set lang op voorsprong, maar hij moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de Indiër. In de tweede set was de Belg al snel op achtervolgen aangewezen. Na 43 minuten stond de eindstand op het bord.

Zaterdag verloor de 24-jarige Brusselaar zijn eerste poulematch nog in drie sets tegen de Indonesiër Jonatan Christie (BWF 3). Dinsdag volgt het derde en laatste pouleduel tegen de Guatemalteek Kevin Cordon (BWF 41).

Enkel de winnaar van elke poule plaatst zich voor de achtste finales.

Doorvechten

"Het was veel te emotioneel om me op de wedstrijd te concentreren", reageerde Carraggi na afloop. "Er waren enorm veel Belgische supporters met vlaggen en ook mijn familie was aanwezig. Dat ben ik niet gewend. Ik probeerde punt per punt te spelen, maar het was echt moeilijk om geconcentreerd te blijven. Het enige waar ik aan kon denken was doorvechten, maar ik kon niets meer doen."

"Ik moet toegeven dat het verschil met de nummers drie en achttien van de wereld nog steeds enorm is", aldus Carraggi. "Er kan veel gebeuren op een dag, maar dit is niet mijn eerste dag hier en iedereen heeft al een wedstrijd gespeeld. Het is een ongelooflijke, maar moeilijke ervaring die ik anders had kunnen aanpakken. Ik pakte een set in mijn eerste wedstrijd, maar ik had er twee nodig om te kunnen winnen. Het is moeilijk om de Spelen te beschrijven, want er valt elke dag iets te leren. Het is onbeschrijflijk om het hele Belgische team hier in dezelfde ruimte met hetzelfde doel te zien. Ik denk dat ik over een paar dagen of weken echt trots zal zijn."

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Olympisch Brussel , Julien Carraggi , badminton , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni