Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel lanceert een sensibiliseringscampagne rond spoorveiligheid voor doven en slechthorenden. De campagne komt er na de dood van Lucas, een achttienjarige jongen uit Solre-sur-Sambre in Henegouwen, die in de zomer van 2022 om het leven kwam bij een tragisch treinongeval. De jongen was doof en hoorde het signaal dat de komst van een trein aankondigde niet.
Na dood Lucas: Infrabel start campagne rond spoorveiligheid voor doven en slechthorenden
Lees ook: Infrabel plaatst 'warning box' en voetgangersbrug aan laatste overwegen in Brussels gewest
"Infrabel heeft contact gehad met de mama van het slachtoffer, Valérie Moreels. Uit die ontmoetingen is een project ontstaan om een sensibiliseringscampagne te ontwikkelen, zodat de tragedie van Lucas en zijn familie zich nooit meer zou herhalen," klinkt het maandag bij Infrabel.
Op de website van de spoorinfrastructuurbeheerder is een speciaal programma ontwikkeld voor doven en slechthorenden, waarbij onder meer de veiligheidsregels in gebarentaal worden uitgelegd. Ook de spoorinfrastructuur wordt uit de doeken gedaan, net als te vermijden risicogedrag, zoals een selfie nemen op het spoor of een overweg oversteken wanneer de slagbomen naar beneden zijn of de rode lichten knipperen.
Het lesmateriaal van Infrabel werd opgesteld in samenwerking met onder meer CREE vzw, een Brusselse jeugdorganisatie gespecialiseerd in activiteiten voor jonge doven en slechthorenden, en de gespecialiseerde school Kasterlinden in Sint-Agatha-Berchem.
Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Infrabel , doven en slechthorenden , spoorweg