Als kind ben je een leermachine, je kijkt om je heen in de wereld en registreert alles. Vandaag kan ik, met mijn neus in een boek, een hele zak koekjes leegeten, zonder dat ik die koekjes bekijk. Toen ik klein was, ging dat anders. Kinderen observeren beter. Ronde koekjes met de buitenkant iets harder gebakken, koekjes met een depressie in hun bovenkant (al kende ik dat woord nog niet). Koekjes met een rode gekonfijte kers of een stukje glimmend geribbeld groen …
Groen? Wat was dat? 'Dat es anzj'lik,' zei mijn suikertante (tante Rachel) in haar West-Vlaams. Wat was dat grappig, groen op een koekje. Het leek wel suikerige selder. Vandaag valt dat minder op, we leven in een wereld vol sprankelende kleurstoffen. Maar die origineel groene stukjes engelwortel lijken verdwenen, vervangen door nog kleurrijker gekonfijt 'fruit' dat in werkelijkheid raap of biet blijkt te zijn, geschilderd in de schitterendste kleuren, als het al geen gels blijken van versteven alginaten of varkensgelatine?
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.