Op één van de warmste dagen in juli had ik geen trek om warm te koken. Er stond nog een half pakje bulgur in de keukenkast. Dat liet ik zwellen in koud water, allerhande gehakt groen met veel peterselie en tomaat aan toegevoegd, en een blikje witte tonijn opengetrokken. Kruiden, olie en azijn bij, goed mengen en we hadden een koud slaatje voor een hete dag. Omdat ik misschien anderen kon inspireren, plaatste ik er een foto van op Facebook. “Het was weer voor taboulé!” postte ik erbij. Hoon werd mijn deel!
“Geen echte taboulé!” protesteerde iemand. Een ander schreef: “Ik zou het graag eten, maar niet in de Libanese Facebookgroep durven te plaatsen. De paprika zou je al kritiek opleveren, maar die tonijn! Oei.” Daar had ik niet van terug. Is taboulé dan een canoniek vastgelegde schotel? Gebeiteld in steen zoals de bolognesesaus? Een heilig recept à la spaghetti carbonara, waar je levend wordt gevild wanneer je ook maar hint om er room, witte wijn of ajuin bij te doen?
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.