Bij deze Brusselse chefs betaal je als jongere maar 59 euro voor een topmenu

EC
© BRUZZ
12/02/2023
Updated: 13/02/2023 15.06u

Een driegangenmenu bij een chef onder de 35 voor jongeren onder de 30: deze maandag lanceert Jong Keukengeweld opnieuw een reeks opkomende chefs om betaalbaar te ontdekken. Deze editie zitten er vijf Brusselaars bij.

Jong Keukengeweld is een Vlaams project om jonge chefs in de kijker te zetten bij jonge fijnproevers. Voor 59 euro kan je uit eten bij één van de deelnemende restaurants, zolang je zelf niet ouder dan 30 bent.

Bij de 54 deelnemende chefs zitten dit jaar vijf Brusselaars. Eén van hen is Pierre-Jean Antoine van het Belgisch-Koreaans restaurant San Sablon aan de Zavel. Hij vermengt Belgische, mediterrane en Aziatische smaken in hapklare bowls. Joël Rammelsberg van restaurant Savage in de Matongéwijk geeft groenten de hoofdrol in zijn gerechten. Vlees en vis zijn er optioneel.

Even veel groenten vind je bij VerTige in de Vlaamsesteenweg, waar chef Kevin Perlot in de keuken staat. Elliott Van de Velde creëert bij Entropy dan weer gerechten die zo weinig mogelijk afval opleveren. Voor een Griekse toets kan je tenslotte reserveren bij Màloma in Schaarbeek. Chef Georges Athanassopoulos werkt er zoveel mogelijk met lokale en biologische producten.

Een tafel reserveren kan vanaf maandag 13 februari via jongkeukengeweld.be. De reservaties gaan meestal snel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni