| Rugantino: knap interieur met mezzanine.

Rugantino heropent na vijf jaar

Kris Hendrickx
© BRUZZ
23/05/2018

Restaurant Rugantino sloot in 2013 na een brand. Vijf jaar later heropent het monument van de klassieke Italiaanse keuken opnieuw.

Rugantino aan de Anspachlaan was jarenlang een begrip voor liefhebbers van de klassieke Italiaanse keuken. Geen nouvelle cuisine hier, maar degelijke kost zoals la mamma ze nog kookt in Italië. De charme van het restaurant zat ook in het grootse interieur, met een sierlijke mezzanine die de benedenverdieping omzoomt.

In 2013 sloot het restaurant na een brand op de bovenverdiepingen. Het restaurant liep amper schade op, maar een conflict met de eigenaar zorgde ervoor dat Rugantino vandaag nog steeds dicht is.

brandanspachth.jpg

| De uitslaande brand boven Il Rugantino in 2013.

Eind deze maand al komt daar mogelijk verandering in. Uitbater Eduardo Emiliani wil het restaurant, dat zich ondertussen in de voetgangerszone bevindt, dan opnieuw openen. “Ik wacht nog op een formeel document en dan kan het snel gaan.”

Aan de formule zal niet veel veranderen. “Het aanbod blijft, maar wordt wel biologisch. Bovendien heb ik de voorbije jaren een opleiding bakker en patissier gevolgd. Binnenkort bieden we ook huisgemaakt Italiaans banket en brood aan. Ik wil het typische brood uit Toscane en uit de streek van Emilia-Romagna bakken. Wie dat wil, zal ook gewoon een brood kunnen kopen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , Il Rugantino , Italiaans restaurant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni