Brussel telt nu 44 duurzame toeristische vestigingen. Hotel Dame de Carreau, Penta Hotel, Appart’City en MigratieMuseum ontvingen dit jaar een Green Key-label.
4 nieuwe duurzame toeristische vestigingen in Brussel
Elk jaar reikt de internationale organisatie Green Key een label uit aan toeristische organisaties die op verschillende manieren duurzaam bezig zijn. Om dit label te verdienen zijn er ruim 100 criteria waaraan ze moeten voldoen. Energie- en waterverbruik, het gebruik van ecologische voedings- en schoonmaakproducten zijn slechts enkele voorbeelden van deze criteria. visit.brussels kent subsidies toe om deze doelstellingen te bereiken. De vier nieuwe vestigingen van dit jaar hebben daarbovenop ook nog eigen kwaliteiten die hen onderscheiden van de rest.
- Hotel Dame de Carreau in Koekelberg heeft een eigen moestuin en composteert zelf het groene afval. Het hotel heeft ook kamers extra toegankelijk voor de LGBTQIA+ gemeenschap. “We willen vooral dat iedereen zich welkom voelt bij ons,” zegt eigenaar Laurent Leprince.
- Penta Hotels zijn verspreid over de hele wereld en het hotel in het Brusselse stadscentrum zet zich dan ook in voor de opkuis van steden en stranden wereldwijd. Daarnaast werken ze samen met 'One Tree Planted' om de globale ontbossing tegen te gaan. Penta Hotel is ook een hotel voor 'mens en dier', met een eigen insectenhotel.
- Bij het station van Brussel Zuid kreeg ook Appart’City een Green Key Label omdat zij steeds met lokale leveranciers samenwerken. Ze investeerden de laatste jaren enorm in hun duurzaam water- en energieverbruik.
- Green Key Label werkt naast de Brussels Hotel Assocation ook samen met de Brussel Special Venues en koos als vierde vestiging het MigratieMuseum in Molenbeek. Hun dak is gevuld met zonnepanelen, ze maken gebruik van ecologische producten en hergebruiken opgevangen regenwater voor hun tuin en toiletten.
Lees meer over: Brussel , Economie , duurzaamheid , toerisme