PS-voorzitter van Anderlecht Lotfi Mostefade keert zich tegen de heraanleg van het Vanderveldeplein. Nochtans zetelt hij in drie besturen die eerder voor stemden.
Anderlechtse PS-voorzitter valt eigen voorstel voor heraanleg plein aan
Eind september werd de vergunning goedgekeurd voor de heraanleg van het Vandeveldeplein en het Albert I-plein, en het stuk van de Bergensteenweg tussen die twee pleinen. Maar volgens een aantal bewoners van Anderlecht gebeurde het uitreiken van de vergunning niet op een correcte wijze. Want, zegt Martin Vander Elst van het Comité Non au plan Good Move: "er werd te weinig over gecommuniceerd". Om hun grieven kenbaar te maken, kwamen ze, voor aanvang van de gemeenteraad donderdagavond, met een tiental man samen op het Raadsplein om te protesteren tegen'"GoodMove 2'.
Het kabinet van Elke Van den Brandt (Groen) aanvaardt de kritiek niet. Het gaat immers niet om een nieuw circulatieplan, zegt de woordvoerder, maar om een aanpassing van één zwart kruispunt, "zoals Sainctelette of Montgomery".
Bovendien, aldus nog het kabinet, gaf de gemeente Anderlecht zelfs een positief advies.
Lees verder onder de afbeelding. .
De boze buurbewoners krijgen steun van de PS-voorzitter van Anderlecht, Lotfi Mostefa. In een interview op de Facebookpagina van het Comité Non au plan Good Move zegt hij dat Van den Brandt "er niets van begrepen heeft". De PS-politicus noemt haar ook "arrogant". Zijn kritiek is opvallend, omdat hij naast voorzitter van de Anderlechtse Haard ook vicevoorzitter is van de MIVB, een partner in het project.
Mostefa kondigt aan dat hij en de rest van de PS-fractie een overlegmoment vragen om de bewoners verder in te lichten.
'Gevaarlijkste kruispunt van Anderlecht'
Tijdens de gemeenteraad laat Anderlechtse schepen Susanne Müller-Hübsch weten dat het kruispunt in kwestie het gevaarlijkste en dodelijkste kruispunt van Anderlecht is. Het staat op nummer 1 op de lijst van de zogenaamde 'Zaca', wat een afkorting is van 'Zones à concentration d’accidents en région de Bruxelles-Capitale'.
De schepen reageert ook op de kritiek dat de buurtbewoners niet zouden zijn ingelicht. In 2021 heeft een studiebureau de belanghebbenden geraadpleegd, zegt ze, "ver voordat iemand zich nog interesseerde in mobiliteit."
Müller-Hübsch bedankt ten slotte de burgemeester van Anderlecht, Brusselse minister-president Rudi Vervoort én de Brusselse openbaarvervoermaatschappij voor hun steun. "Ik ben dankbaar dat de vicevoorzitter van de MIVB in ons midden is," sluit ze grappend haar repliek af.
Lees meer over: Anderlecht , Mobiliteit , Good Move , comité non au plan good move , Kuregem
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.