De Brusselse regering heeft negen voedingsprojecten geselecteerd als laureaten voor een projectoproep binnen ‘Good Food’. Samen ontvangen ze 324.450 euro, meldt Brussels minister van Klimaattransitie en Gezondheid, Alain Maron (Ecolo). De projecten zouden allen toegankelijk zijn, en gericht op duurzame en kwaliteitsvolle voeding.
Brussel kent 300.000 euro toe aan negen voedingsprojecten
Onder meer Kom à la maison werd geselecteerd, een participatief restaurant dat met vrije bijdragen werkt en waar buurtbewoners samen gezonde, duurzame en betaalbare maaltijden bereiden en delen. Naast drie buurtkeukens (de vzw’s Jetse voedselhulp, Forest quartier santé en Réseau santé diabète-Bruxelles) werd ook Les Petites cantines Bruxelles geselecteerd, een project voor het oprichten van participatieve buurtkantines.
Daarnaast wil vzw As bean de ULB-kantine La Turbean uitbouwen tot een bron van duurzame voeding voor studenten. Dan is er ook nog The Social Food Truck van Adra Local Solidarity: een sociale foodtruck met gezonde voeding voor kwetsbare groepen zoals daklozen, migranten en kwetsbare studenten. Ten slotte gaat het nog om twee buurtwinkels, Le Pain levé en Les Capucines - la transformerie, waar onverkochte voeding wordt verwerkt.
De projecten kaderen binnen ‘Good Food’ - de Brusselse strategie voor een duurzame transitie van het Brusselse voedingssysteem. Versie 2.0 van de strategie zou tegen de zomer van 2022 klaar moeten zijn.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , voeding , Alain Maron