Leefmilieu Brussel hanteert hetzelfde principe als grootwarenhuizen om ervoor te zorgen dat Brusselse parken niet overstromen met mensen. De regel luidt: Wanneer een park te vol zit, moet er gewacht worden totdat mensen het park weer verlaten.
'Supermarkttaferelen' aan Brusselse parken
Het is niet makkelijk om thuis te blijven met dit weer, zoveel is duidelijk. Veel wandelaars zoeken in Brusselse parken de lentezon op, waardoor de maatregelen omtrent social distancing moeilijker gerespecteerd kunnen worden. Het is de taak van de politie om ervoor te zorgen dergelijke maatregelen worden gerespecteerd, maar ook de parkwachters steken hun tandje bij.
In het Tenboschpark in Elsene wordt er bijvoorbeeld gecontroleerd, en dat zorgt voor de inmiddels bekende ‘supermarkttaferelen’. “Zodra er een zonnestraal is, loopt het hier storm,” vertelt parkwachtster Alexandra Brévert op de RTBF. “Ze komen binnen via de enige open ingang die nog open is. Wanneer er te veel mensen binnen zijn, stoppen we de stroom,” legt de bewaakster uit.
Politie bellen
De parkwachters kunnen wel geen boetes uitdelen. Wanneer Brévert tijdens haar ronde iemand in het gras ziet zitten, vraagt ze de persoon op een vriendelijke manier door te wandelen. “Wanneer een persoon weigert mee te werken, moeten we helaas de politie bellen,” klinkt het nog bij Brévert.
De GAS-boete voor dergelijke overtredingen bedraagt 250 euro. Leefmilieu Brussel besloot eerder dit weekend al enkele parken, zoals het Tournay-Solvaypark in Watermaal-Bosvoorde, preventief te sluiten om een stormloop aan wandelaars te voorkomen.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , brusselse parken , coronamaatregelen
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.