Het Syrische streetfoodrestaurant My Tannour opent een zesde vestiging, aan het Beursplein in hartje Brussel. "Een symbolische locatie", juichen chef Georges Baghdi Sar en kompaan Damiano Fersini.
My Tannour opent zesde restaurant aan de Beurs
Met de opening aan de Beurs zetten de zakenpartners de voorlopige kroon op hun werk: een vestiging in het hart van de hoofdstad. Daarmee steken ze ook grote internationale ketens à la Starbucks, die mogelijk ook geïnteresseerd waren in de iconische locatie, de loef af. "Een symbolische plek, mét zicht op het Beursgebouw", zo jubelt het duo op sociale media.
De zaak maakt extra gebruik van de centrale ligging door er een gepimpte kaart te introduceren. "Die bevat nieuwigheden die we later ook in andere vestigingen zullen lanceren", klinkt het bij My Tannour. Zo prijken voor het eerst köfte en een saus op basis van dadels en pickles op het menu. Zoals in de vijf andere vestigingen zijn ook de gerechten op de Beurs-locatie huisgemaakt.
Ook aan het Colignonplein in Schaarbeek staat al jarenlang een My Tannour in de steigers, maar verder dan een aankondiging kwam het nog niet. Volgens waarnemend burgemeester Quentin van den Hove heeft die vertraging te maken met "meningsverschillen tussen de eigenaar van het pand en de zaakvoerder".
Favoriet van de foodies
My Tannour is de Syrische streetfoodketen van chef Georges Baghdi Sar, die daarmee intussen zes restaurants runt onder die vlag, naast enkele andere restaurantconcepten zoals Kamoun.
Sar raakte bekend in de Brusselse restaurantscene doordat hij oosters streetfood op een gastronomische manier serveert en daarmee de klassieke pittazaak overstijgt. Zijn voorliefde voor de traditionele Midden-Oosterse keuken is ingegeven door zijn afkomst. Hij is geboren in Syrië, als zoon van een Armeense landbouwer en Libanese moeder, en kwam met zijn gezin op 11-jarige leeftijd naar België.
De eerste vestiging opende in 2019 nabij het Flageyplein in Elsene en werd meteen een groot succes bij de Brusselse foodies. Het restaurant sleepte ook een prijs van restaurantgids Gault & Millau in de wacht. Daarna openden Baghdi Sar en zijn medebestuurder Damiano Fersini twee vestigingen in Sint-Gillis, in de foodmarket Wolf en eentje aan het kerkhof van Elsene.
Een Tannour is de grote traditionele Syrische kleioven waar de broden in gebakken worden, die daarna met vlees gevuld worden. Het versgebakken brood is een van de elementen waarmee My Tannour zich wil onderscheiden.
Lees meer over: Brussel-Stad , Schaarbeek , Resto & Bar , My Tannour , beurs
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.