Entropy

| Elliott Van De Velde, de Jonge Chef van het Jaar voor Brussel.

Nieuwe Gault&Millau bulkt van de Brusselse namen

© BRUZZ
04/11/2024

Sinds maandagnamiddag zijn de winnaars van de nieuwste Gault&Millau bekend en ook dit jaar prijken flink wat Brusselse restaurants op de pagina’s van de gerenommeerde gastronomiegids. De 'jonge Brusselse Chef van het Jaar' roert in de potten in Entropy aan het Sint-Goriksplein, terwijl Babam, de 'Brusselse ontdekking van het jaar', te vinden is in Watermaal-Bosvoorde.

Menssa uit Sint-Pieters-Woluwe sleept de titel van “New on the Top” in de wacht. Met een score van 17 op 20 en vier koksmutsen doet het restaurant van chef-kok Christophe Hardiquest nog beter dan vorig jaar. Toen was het restaurant al de hoogste nieuwkomer met 16.5 punten.

Ook Bozar Restaurant waar chef-kok Karen Torosyan de lijn bepaalt kreeg de titel “New on the Top” en deed met een score van 17.5 zelfs een tikkeltje beter dan Hardiquest. Samen met de Brusselse zaken Comme chez Soi, La Paix, Le Chalet de la Forêt, La Villa in the Sky en La Villa Lorraine by Yves Mattagne mogen ze zich tot de befaamde THE 17+CLUB rekenen.

Elliott Van de Velde van het vegetarische restaurant Entropy aan het Sint-Goriksplein mag zichzelf een jaar lang de Jonge Chef van het Jaar voor Brussel noemen. Entropy kreeg een score van 14.5. “Aan het hoofd van Entropy, een restaurant dat gastronomie en sociaal engagement combineert, vindt Van de Velde haute cuisine opnieuw uit met een zero waste-aanpak, waarbij hij lokale, seizoensgebonden en voornamelijk plantaardige producten sublimeert in intuïtieve gerechten”, schrijft Gault&Millau.

De titel van Hoogste Nieuwkomer van het Jaar gaat dan weer naar Quartz, dat te vinden is in een oude slagerij in Elsene en een score van 14 wist te behalen. Over chef-kok David-Alexandre Bruno is de gids bijzonder lovend: “In elk gerecht, van voorgerecht tot dessert, combineert hij finesse en durf met onverwachte associaties”.

Wie de Brusselse Ontdekking van het Jaar wil bezoeken moet naar Babam in Watermaal-Bosvoorde, waar Thibaut van Outryve de plak zwaait. “Deze Brusselse ontdekking is zoals een adres in je buurt dat je graag geheim wilt houden omdat het zowel comfort als eetplezier biedt”, staat te lezen.

Babam scoorde 13 op 20.

Stijgers en nieuwkomers

Daarnaast deden veel Brusselse restaurants het beter dan vorig jaar en staan er ook heel wat nieuwe namen in de gids.

Da Mimmo, KLINE en Klok (Brussel-Stad), Le Transvaal Comptoir (Oudergem), Origine en Hadrien (Etterbeek), L’Improbable en Tatar (Elsene), Asado en Chez Luma (Ukkel) en Bottega Vannini en Terza Luna (Sint-Pieters-Woluwe) behaalden allemaal een betere score dan afgelopen jaar.

Helemaal nieuw in de gids zijn Era, Le Corbier, Belga Queen en Lily’s (Brussel-Stad), Quartz, NYYÒ, 65 degrés en Les Brassins (Elsene), Groseille (Schaarbeek), St. Kilda en Au Repos de la Montagne (Ukkel) en Babam en Timber (Watermaal-Bosvoorde).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Resto & Bar , Gault&Millau , Menssa , Entropy , Quartz , Babam , culinair

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni