Muziekinstrumentenmuseum (MIM)  en Kunstberg by night

| De Kunstberg wordt al verlicht. Ook andere locaties met erfgoedwaarde zullen speciale verlichting krijgen.

Sibelga en Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed, Pascal Smet, hebben een overeenkomst gesloten om Brusselse gebouwen en pleinen scenografisch te gaan verlichten.

Brussel heeft al verschillende gebouwen en pleinen die 's avonds sfeervol worden verlicht, zoals de Grote Markt, de Kunstberg en de VRT-toren. Door het samenwerkingsakkoord moeten op korte termijn veel meer gebouwen en pleinen op een efficiënte manier van sfeerverlichting voorzien worden. De focus ligt hierbij op locaties met een erfgoedwaarde.

Urban.brussels, de Brusselse overheidsdienst voor stedenbouw en erfgoed, zal nu op korte termijn samen met Sibelga en het kabinet van staatssecretaris Pascal Smet beslissen welke Brusselse gebouwen op welke manier sfeervol zullen worden verlicht in deze eerste fase. Nadien gaan het studiebureau en de aannemer, die reeds door Sibelga werden aangeduid, aan de slag om de ingrepen concreet voor te bereiden en uit te voeren.

Het Brussels Gewest maakt 1,5 miljoen euro vrij voor de uitvoering van het programma, dat drie jaar loopt. "Brussel heeft heel veel mooie gebouwen en pleinen en die gaan we nu letterlijk uitlichten. Om de schoonheid te tonen, maar ook om mensen dat veilige en gezellige thuisgevoel te geven. Samen met Sibelga werken we verder aan een aangename stad op maat van de Brusselaars," zegt Pascal Smet.

"Ons Brussels erfgoed kan maar bestaan als er met bewonderende blikken naar wordt gekeken. Ik ben dus verheugd met dit samenwerkingsakkoord tussen het Gewest en Sibelga, dat de openbare verlichting van oudsher beheert. Dankzij dat akkoord zullen sommige van onze gebouwen met erfgoedkundige waarde op een geheel nieuwe manier scenografisch worden verlicht," vult minister-president Rudi Vervoort aan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni