Belga

| Michael Johnson poseert donderdagavond met Kim Gevaert, sinds enkele jaren meetingdirecteur van de Memorial Van Damme.

Meervoudig olympisch kampioen Michael Johnson treedt toe tot Hall of Fame Memorial

© Belga
13/09/2024

De Amerikaan Michael Johnson, viervoudig olympisch kampioen, is donderdagavond tijdens het traditionele galadiner in Brussel in aanloop naar de Memorial Van Damme opgenomen in de Hall of Fame van de prestigieuze atletiekmeeting in het Koning Boudewijnstadion.

De specialist op de 400 meter is de negentiende atleet die toetreedt tot de Hall of Fame. De intussen 57-jarige Johnson won goud op de 200 en 400 meter tijdens de Spelen van Atlanta in 1996.

Hij is de enige atleet die deze dubbelslag sloeg. In Sydney, vier jaar later, verdedigde hij met succes zijn titel op de 400 meter.

De Amerikaan is ook achtvoudig wereldkampioen op de 200 en 400 meter en was jarenlang wereldrecordhouder. Johnson won ook vijf keer op de Memorial Van Damme. Hij beëindigde zijn carrière in 2001, op 34-jarige leeftijd, maar is nog actief in de atletiekwereld, onder meer als analist voor de Britse publieke omroep BBC.

De atletiekmeeting in Brussel, die in 1977 werd opgericht, is aan zijn 48e editie toe en opende in 2017 een Hall of Fame. "Dit om hulde te brengen aan de atleten die de afgelopen decennia met hun prestaties hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Memorial", aldus de organisatoren in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Memorial Van Damme , Michael Johnson

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni