Gvg/Photo News

| Brusselse triatlete Claire Michel in actie op 31 juli tijdens de individuele triatlon op de Olympische Spelen in Parijs

Belgian Hammers geven forfait, Brusselse Claire Michel verzorgd in olympisch dorp

© Belga
05/08/2024

De Belgian Hammers moeten forfait geven voor de gemengde aflossing in de triatlon wegens ziekte. De Brusselse triatlete Claire Michel is zondagmorgen voor verzorging overgebracht naar de polikliniek van het olympisch dorp, mogelijk door de waterkwaliteit van de Seine. Intussen is ze teruggekeerd naar haar kamer in datzelfde dorp. Dat bevestigt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zondagavond.

Eerder op zondag raakte bekend dat de Belgian Hammers wegens ziekte van Michel forfait geven voor de gemengde aflossing in het triatlon van vandaag. Volgens het BOIC zijn berichten dat de triatlete vier dagen in het ziekenhuis zou hebben gelegen niet correct. Ze werd zondag ook niet voor de hele dag in het ziekenhuis opgenomen, benadrukt het olympisch comité nog.

Michel zou in de Franse hoofdstad een kwartet vormen met Jolien Vermeylen, Jelle Geens en Marten Van Riel. Woensdag stelden ze alle vier teleur in de individuele competitie. Michel eindigde daarin als 38e en vertelde achteraf dat ze vooral een slechte zwemproef in moeilijke omstandigheden had afgewerkt.

Het Nieuwsblad meldt dat triatlete Claire Michel ziek is geworden door een bacterie in de darmen, dat zou verband kunnen houden met het vervuilde water van de Seine. De waterkwaliteit van de Seine was in aanloop naar de Olympische Spelen lange tijd een thema. Ook deze week was er beroering nadat trainingen werden afgelast en de race bij de mannen een dag werd verplaatst.

De wedstrijd van maandag gaat alvast met zekerheid door, zo bevestigden het organisatiecomité en World Triathlon zondagavond. "De laatste testen wijzen uit dat de kwaliteit van het water van de Seine de voorbije uren is verbeterd en daarmee zit alles binnen de limieten van World Triathlon", zo klinkt het.

Lessen trekken

Het BOIC zei in eerdere communicatie samen met Belgian Triatlon te hopen dat er "lessen worden getrokken voor toekomstige triatloncompetities". "Hierbij denken we aan trainingsdagen die kunnen gegarandeerd worden, wedstrijddagen en -formats die op voorhand duidelijk zijn en omstandigheden die niet voor onzekerheid bij atleten, entourage en fans zorgen."

Drie jaar geleden eindigden de Belgian Hammers op de Olympische Spelen in Tokio als vijfde. Volgens Marten Van Riel was het team dit jaar "een schaduwfavoriet", zo zei hij woensdag na zijn individuele race waarin hij op een tegenvallende 22e plaats was gefinisht. "

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni