Belga

| kevin Borlée tijdens de 4x400 meter.

Belgian Tornados plaatsen zich voor finale 4x400 meter op Spelen

© Belga
09/08/2024

De Belgian Tornados hebben zich vrijdag geplaatst voor de finale van de 4x400 meter aflossing bij de mannen op de Olympische Spelen in Parijs. Onze nationale estafetteploeg hoopt morgenavond een eerste olympische medaille in de wacht te slepen.

In de tweede reeksen zetten ze 2:59.84 op de tabellen, een evenaring van hun seizoensbeste. Daarmee kwamen ze op de derde plaats terecht, na winnaar Frankrijk en Nigeria, maar dat laatste land werd gediskwalificeerd, waardoor België tweede eindigde.

De top drie van elke reeks en de beste twee verliezende tijden gaan naar de finale, die zaterdagavond om 21 uur in het Stade de France gelopen wordt.

De Belgen gingen in de tweede reeks uitstekend van start en kwamen ook aan de leiding, nadat startloper Jonathan Sacoor (44.80) de stok had doorgegeven aan Dylan Borlée (44.50). Vervolgens wist ook Florent Mabille (45.50) de leidersplaats vast te houden.

Slotloper Kevin Borlée (45.04) zag Frankrijk de kopplaats innemen en liet zich tijdens de laatste meters uitbollen, waardoor ook nog Nigeria passeerde. Maar doordat Nigeria op de lijn liep, werd dat land gediskwalificeerd.

Finale met Doom?

In totaal lieten de Belgen de zesde tijd noteren van de acht geplaatste landen voor de finale. De Tornados hopen nog steeds op Alexander Doom voor die finale. Doom viel dinsdagavond uit in zijn halve finale van de 400 meter door een verkrampende adductor en is zeer twijfelachtig voor het slotweekend.

Met een fitte Doom zijn de Belgen in Parijs een belangrijke outsider voor de medailles. De Tornados eindigden op de Spelen al driemaal op de vierde plaats, en in 2012 werden ze vijfde. In Parijs mikken ze dus op een eerste olympische medaille.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni