| Brusselaar Tom Boon, links, opnieuw opgeroepen voor de Red Lions. (archiefbeeld)

Groepswedstrijden hockey: Red Lions winnen met 2-1 van Nieuw-Zeeland

© belga
28/07/2024

De Belgische hockeymannen hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Ze klopten Nieuw-Zeeland met een zuinige 2-1, bij de rust stond het 1-0.

De Red Lions, de titelverdedigers van het goud in het hockey, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-1.

Bij de rust stonden de Lions 1-0 voor, dankzij een doelpunt van Alexander Hendrickx in de openingsminuut. In het derde kwart bracht Sam Lane Nieuw-Zeeland langszij. Meteen daarna zette Florent van Aubel, die nog bij Royal Orée uit Sint-Pieters-Woluwe heeft gespeeld, met een knap doelpunt orde op zaken.

Twee op twee

Gisteren wonnen de Red Lions nog met 2-0 van Ierland. Het eerste doelpunt op de Spelen was toen voor sterspeler Tom Boon uit Ukkel. Daar was hij toen “echt heel gelukkig” mee.

Met zes op zes gaan de Belgen voorlopig alleen aan de leiding in groep B. Voor de troepen van Michel van den Heuvel volgen de komende dagen nog duels tegen Australië (dinsdag) in een heruitgave van de finale van 2021 in Tokio, India (donderdag) en Argentinië (vrijdag). De top vier van de groep stoot door naar de kwartfinales en kruist daarin met de andere groep. Die bestaat uit Spanje, gastland Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en Zuid-Afrika.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni