Photonews

| De speelsters zoeken steun bij elkaar na de duidelijke nederlaag tegen topfavoriet Nederland.

Hockeyploeg loopt eerste nederlaag op

© Belga - BRUZZ
02/08/2024

De nationale vrouwenhockeyploeg heeft vrijdag haar eerste wedstrijd verloren op het olympisch toernooi. Op de vierde en tevens voorlaatste speeldag in groep A liepen ze tegen een 1-3-nederlaag tegen Nederland aan.

Tegen de nummer een van de wereld keken de Panthers al snel tegen een dubbele achterstand aan, na treffers van Pien Sanders (6.) en Yibbi Jansen (13.). Op het halfuur maakte Maria Verschoor (30.) er zelfs 0-3 van, vijf minuten later lukte de Brusselse Ambre Ballenghien de enige Belgische treffer van de wedstrijd.

Bij die 1-3-stand zou het ook blijven tot het einde. De Panthers, met verder ook Justine Rasir en Camille Belis uit Brussel, waren al langer zeker van een stek in de kwartfinales, na eerdere zeges tegen China, Frankrijk en Japan.

Zaterdagavond sluiten ze de groepsfase af tegen Duitsland. Intussen zijn ze in de stand van groep A naar de derde plaats gezakt, met negen punten. Nederland, met het maximum van twaalf punten, en Duitsland (9 punten) doen voorlopig beter.

De Nederlanders zijn zo goed op weg naar de groepswinst, maar helemaal zeker is dat nog niet. Ook België en Duitsland maken nog aanspraak. De top vier van de groep stoot door naar de kwartfinales en kruist daarin met de andere groep. Die bestaat uit Argentinië, Zuid-Afrika, Australië, Spanje, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Olympisch Brussel , Red Panthers , Hockeyploeg , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni