Belga Image

| Ambre Ballenghien viert nadat ze heeft gescoord tegen China in de eerste wedstrijd van de Red Panthers op de Olympische Spelen van Parijs.

Brusselse Ambre Ballenghien scoort als eerste Panther: 'Een onbeschrijfelijk gevoel'

© Belga
28/07/2024

De Brusselse Ambre Ballenghien zette de Red Panthers zondag met een doelpunt kort voor de pauze op weg naar een 2-1-zege tegen China. De Olympische Spelen schoten zo op de best mogelijke manier uit de startblokken voor de Belgische hockeyvrouwen.

"Het belangrijkste vandaag was de overwinning grijpen en te starten met drie punten. Je kan niet beter aan het toernooi beginnen", vertelde Ballenghien na afloop in het zonovergoten Stade Yves-du-Manoir in de voorstad Colombes, waar de olympische hockeywedstrijden plaatsvinden.

Ballenghien opende de score na voorbereidend werk van Michelle Struijk, die goed in de ruimte liep, en assistgever Camille Belis, die nog voor hockeyclub Royal Orée uit Sint-Pieters-Woluwe gespeeld heeft. Met een rake knal vloerde ze de Chinese goalie. "Wat je op dat moment voelt, is onbeschrijfelijk. Het is iets wat je wil delen met de hele ploeg, alle supporters in de tribune", legt Ballenghien uit.

Knap schot

Door hun 2-1-overwinning tegen China komen de Red Panthers meteen mee op kop in groep A. Ambre Ballenghien (23.) bracht de Panthers voor de rust op voorsprong met een knap schot. Na de pauze miste Stephanie Vanden Borre een strafbal en dat betaalden de Belgische hockeyvrouwen cash. Yang Chen (46.) maakte even later gelijk na een snelle Chinese aanval. De partij leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotfase besliste Charlotte Englebert (55.) de wedstrijd toch nog in het voordeel van de Panthers. De sterspeelster, die in het seizoen bij de club Racing Brussels hockeyt, schoot de bal hoog in het dak van het doel en maakte de 2-1.

Met een eerste driepunter op zak, liggen de Panthers meteen op koers voor de top vier en het daaraan verbonden ticket voor de kwartfinale. "Er volgen nog wel vier wedstrijden in onze poule, maar dit geeft hoe dan ook vertrouwen. Morgen tegen Frankrijk is het opnieuw een belangrijke match. We gaan dan weer voor de drie punten."

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni