Belga

| Brassart, zondagavond in de armen van haar coach.

Maellyse Brassart kan zich niet plaatsen voor allroundfinale olympisch turntoernooi na val

© Belga
28/07/2024
Updated: 29/07/2024 07.31u

Maellysse Brassart heeft zich zondagavond niet kunnen plaatsen voor de finale van de allroundcompetitie van het turnen op de Olympische Spelen in Parijs.

Maellyse Brassart zorgde zondagavond op de Olympische Spelen tijdens de vijfde en laatste subdivisie van de kwalificaties in het vrouwenturnen voor een schrikmoment in de Bercy Arena. De 23-jarige Brusselse kwam tijdens de opwarming aan de brug met ongelijke leggers, haar laatste toestel, lelijk ten val en bleef even groggy liggen op de mat.

Uiteindelijk besliste ze na een korte check-up door de dokter haar oefening toch te turnen, wat ze vervolgens met verve deed. Het verhoopte ticket voor de allroundcompetitie kwam er wel niet.

In Parijs-Bercy kreeg de Brusselse 51.199 punten achter haar naam, waarmee ze op de 37e plaats eindigde. De top 24, met een maximum van twee per land, krijgt startrecht in de finale.

Na een val op de balk moest Brassart vrede nemen met 11.600 punten, gevolgd door 12.533 op de grondoefening, 13.300 op de sprong en 13.766 op de brug met ongelijke leggers.

Tijdens de opwarming van die laatste oefening kwam ze ongelukkig ten val op haar hoofd.

"Ik heb veel pijn aan mijn rug, maar voor de rest is het OK", vertelde Brassart na afloop. "Ik ben op mijn hoofd gevallen, maar dat is niet wat ik wil onthouden van deze wedstrijd. Wel dat dit mijn tweede Spelen waren, dat ik ervan heb genoten en trots mag zijn op mezelf. Vooral na die val, omdat ik de oefening toch heb gedaan."

Brassart had vooraf gezegd in Parijs resoluut op een plaats in de allroundfinale te mikken. Maar na een fout op de balk bij haar eerste onderdeel, was ze al meteen op achtervolgen aangewezen.

"Ik had veel stress, kreeg dat moeilijk onder controle. De val was jammer. Daarna kon ik mij wel goed herpakken op de twee andere toestellen (vloer en sprong). Ik ben wel blij, kon ook mijn nieuwe choreografie tonen. Ik heb genoten van mijn grondoefening, en eigenlijk van de hele wedstrijd", onderstreepte ze nog.

ca98de65-belgaimage-97274002.jpg

Belga I Tijdens de opwarming voor de oefening op de brug kwam Brassart zwaar ten val.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Olympisch Brussel , Olympische Spelen Parijs , Maellyse Brassart , turnen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni