1868 Hockey Vincent Vanasch 5

| De mannelijke hockeyploeg Red Lions kan rekenen op meerdere Brusselse spelers, zoals doelman Vincent Vanasch.

Team Belgium stuurt 164 atleten naar Parijs, waaronder heel wat Brusselaars

© Belga
06/07/2024

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend.

Team Belgium zal in Parijs actief zijn in 21 sporten, waaronder artistieke gymnastiek, atletiek, badminton, basketbal, boksen, gewichtheffen, golf, hockey, judo, kajak sprint, klimmen, paardensport, roeien, schermen, tafeltennis, taekwondo, tennis, triatlon, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Ook heel wat atleten uit Brussel maken deel uit van de delegatie, zoals ULB-studente Sarah Chaâri, die traint onder leiding van Brussels taekwondocoach Jaouad Achab en als potentiële medaillekandidaat wordt beschouwd.

Sprintster Cynthia Bolingo uit Ukkel liep vorig jaar een indrukwekkende tijd van 49.96 seconden op de 400 meter, wat goed genoeg was voor een nationaal record en een ticket naar Parijs opleverde. Delphine Nkansa en 400-meterloopster Camille Laus, samen met de broers Kévin en Dylan Borlée, zijn ook geselecteerd.

De mannelijke hockeyploeg Red Lions kan rekenen op meerdere Brusselse spelers, zoals doelman Vincent Vanasch, Victor Wegnez en Tom Boon, die bovendien een gouden medaille behaalden op de vorige Spelen in Tokio 2021. Bij de vrouwelijke hockeyploeg Red Panthers wordt het team versterkt door Ambre Ballenghien uit Brussel. In het judo heeft Toma Nikiforov uit Schaarbeek zich eveneens gekwalificeerd voor de Spelen.

Reservelijst

Vier sporters kunnen nog worden opgevist via reallocatie in het geval van afmeldingen van buitenlandse atleten: tienkamper Jente Hauttekeete, hoogspringster Merel Maes, 5.000m-loper Robin Hendrix en tennisster Greet Minnen.

De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni