Photonews

| Thomas Detry uit Ukkel, op de tweede dag van het golftoernooi

Thomas Detry klimt naar vijfde plaats na schitterende tweede ronde op golftoernooi

© Belga
02/08/2024

Thomas Detry is vrijdag na een schitterende tweede dag op het olympisch golftoernooi op de Spelen van Parijs van een gedeelde 42ste naar een gedeelde vijfde plaats geklommen.

Detry werkte zijn tweede ronde op Le Golf National, de olympische baan in Saint-Quentin-en-Yvelines ten zuidwesten van Parijs, af in 63 slagen, maar liefst acht onder par.

Daarmee liet hij de beste ronde van de dag noteren. Met een totaal van 134 slagen is hij vijfde, op drie slagen van de Amerikaan Xander Schauffele. Die nam met een ronde van 66 slagen en een totaal van 131 de leiding over van de Japanner Hideki Matsuyama, in 2021 nog de beste in de Masters. Ook hij telt 131 slagen, net als de Brit Tommy Fleetwood. De Spanjaard Jon Rahm is vierde met 133 slagen, eentje minder dan Detry.

Met nog twee rondes te gaan, doet onze landgenoot dus helemaal mee voor de medailles.

Adrien Dumont de Chassart werkte voor de tweede dag op rij zijn ronde af in zeventig slagen, één onder par. Met een totaal van 140 slagen staat hij op een gedeelde dertigste plaats. Voor Dumont de Chassart is Parijs zijn eerste olympische ervaring.

Thomas Detry werd in Tokio drie jaar geleden 22ste bij zijn olympisch debuut.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Olympisch Brussel , Thomas Detry , Golftoernooi , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni