Photonews

| Archiefbeeld.

Union versterkt zich met Israëlisch international Anan Khalaili

© Belga
17/06/2024

Union Sint-Gillis heeft zijn aanvallende compartiment versterkt met Anan Khalaili. Dat meldt de Belgische vicekampioen maandag via de website. De Israëlische flankaanvaller komt over van Maccabi Haifa en ondertekende in het Dudenpark een contract tot 2028.

De 19-jarige Khalaila werd vorige zomer opgenomen in de A-kern van zijn jeugdclub Maccabi Haifa en ontbolsterde dit seizoen helemaal. De flankaanvaller speelde in totaal vijftig wedstrijden, waarin hij veertien keer scoorde en zes assists gaf. Maccabi Haifa werd dit seizoen vicekampioen in de Israëlische competitie en kwam na Nieuwjaar in de play-offs van de Conference League uit tegen AA Gent.

De Israëliërs wonnen toen in eigen huis met 1-0 van de Buffalo's en knikkerden de mannen van Hein Vanhaezebrouck in het Gentse stadion met een 1-1-gelijkspel uit Europa. Khalaila gaf in de return de bepalende assist en ging er met Maccabi Haifa uiteindelijk uit in de achtste finales tegen de latere verliezende finalist Fiorentina.

Khalaila debuteerde in november ook al voor de Israëlische nationale ploeg en verzamelde tot dusver vier caps. Voor de vriendschappelijke interlands tegen Hongarije (3-0-nederlaag) en Wit-Rusland (0-4-zege) van begin juni zat hij niet in de selectie. De aanvaller is na Genk-spelers Vic Chambaere en Kamiel Van de Perre en Jong Gent-kapitein Yari Stevens de volgende zomeraanwinst van Union.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni