Review
Score: 3 op 5

BioBowls: gezond lunchen in art-nouveau-decor

Michel Verlinden
© BRUZZ
23/06/2023

Het prachtige Palais du Vin in de Huidevettersstraat is nu een adresje waar een 'verfrissende' keuken centraal staat. Perfect voor een gezonde lunch.

Het Palais du Vin is een stukje art-nouveau-erfgoed uit 1923, met onder meer de intussen gerestaureerde sgraffiti van Géo Ponchon, die de wapenschilden van verschillende wijngebieden voorstellen. Enkele lokale bedrijven vinden onderdak in dat oude Wijnpaleis en sinds kort huist ook BioBowls er, een restaurant dat brunch, lunch en gezonde maaltijden om mee te nemen serveert.

Gezond? Zeker weten, Rachida El Boustati, een diëtiste-voedingsdeskundige, stelde het menu samen. De gerechten staan symbool voor een 'verfrissende keuken', met verse, lokale en biologische producten. Ook op het gezonde lijstje: 'originele' vetten, waarmee onbewerkte vetten worden bedoeld, minder dierlijke eiwitten, 'langzaam' koken en volle graan-soorten die de avond voor het bereiden geweekt worden.

Behalve wraps serveert BioBowls ook burrata, dagsoep en natuurlijk bowls. Die kan je zelf samenstellen en krijg je voor een zeer democratische prijs

Als we er binnenstappen, zijn we meteen gecharmeerd door de schoonheid van deze plek. De hoge plafonds, een artificiële tuinmuur, met pallethout beklede toonbanken en de oude loketstructuur maken er een verleidelijke plek van. De grote, erg lichtrijke eetzaal, helemaal open met twee pilaren erin, nodigt uit om je tijd te nemen voor de lunch. Het is er aangenaam vertoeven en intussen kan je de andere gasten en het personeel gadeslaan, allen een weerspiegeling van de diversiteit van Brussel.

Behalve wraps (van 7,90 tot 8,90 euro) serveert BioBowls ook burrata (13,50 euro), dagsoep (4,50 euro) en natuurlijk ook bowls. Die krijg je voor 11,90 euro, een zeer democratische prijs, normaal tel je daar al snel 15 euro voor neer. De bowls kan je zelf samenstellen met vier rauwe groenten, één soort zetmeel, één proteïne, vinaigrette en sesamzaad. En dan is er nog de vegetarische dagschotel (17,50 euro), waarvoor wij kiezen. Op ons bord een dahl, die Indiase linzencurry, geserveerd met rijst. Het is een delicatesse, verrijkt met platte peterselie, een partje limoen en blokjes gebakken tofu. Alles is mooi in evenwicht: onze smaakpapillen worden verwend, zonder verzadigd te raken.

Op de drankkaart van BioBowls staan geen alcoholische dranken, maar dat is geen reden om te klagen. De gefermenteerde drankjes (3 euro voor de bosbessenversie) van L'Annexe, de brouwerij uit Sint-Gillis, smaken absoluut naar meer.

BIOBOWLS
Huidevettersstraat 60 Brussel
0471-64.64.24, biobowls.be
ma > vr 9 > 18.00, w-e 10.30 > 16.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni