Met Quartz biedt David-Alexandre Bruno een verfijnde en precieze gastronomische ervaring in een hedendaags kader. Een prachtig uitgevoerde seizoenskeuken die het hart verwarmt.
Quartz: ingetogen elegantie en geïnspireerde keuken
Een businesslunch. Het is een term die de smaakpapillen kan lamslaan van al wie gevoelig is voor de geneugten van lekker tafelen. Toch wordt net die voorspelbare formule bij Quartz omgetoverd tot een onvergetelijke ervaring, ver verwijderd van de vaak saaie en geformatteerde norm.
Het onlangs in Elsene geopende Quartz is het speelterrein van David-Alexandre Bruno, een chef-kok uit de Hoge Venen, die zijn carrière als landschapsarchitect opgaf om zich aan het fornuis te wijden. Na passages bij verschillende prestigieuze etablissementen – waaronder La Villa Lorraine en Le Bristol Paris – spreidde Bruno zijn vleugels uit met de overname van La Canne en Ville, een klassieke voedingszaak met authentieke tegels.
Voor de transformatie van die ruimte naar een eigentijdse en gezellige plek werkte de chef samen met Céline Vandooren (FSV2-architects) en Alain Schmidt, bekend van zijn werk voor de Claridge in Brussel. Het resultaat mag er zijn: een luchtige eetzaal met lichtgekleurde eiken zitbanken van Beneart, ambachtelijk servies van Studio-Mattes uit Limburg, en een open zicht op de keuken.
Een businesslunch. Net die voorspelbare formule wordt bij Quartz omgetoverd tot een onvergetelijke ervaring, ver verwijderd van de vaak saaie en geformatteerde norm.
Het culinaire aanbod onderscheidt zich door een onberispelijke selectie van leveranciers: zuivelproducten van Ferme de Scoumont, duiven van Jérôme Demeyer, en groenten uit de permacultuur van Dries Delanote in Ieper. Die focus op kwaliteit proef je vanaf de eerste hap.
Het voorgerecht – een zachtgekookt, delicaat gepocheerd ei, vergezeld van een romige saus van boleten en paddenstoelen, met toetsen van pesto – verraste als een zomerse flits in een mistige herfst. Het brood, van Régis Recour van Matinal, nodigde uit om geen druppel saus te laten liggen. Als hoofdgerecht herinterpreteerde Bruno de parmentier van eend op verfijnde wijze: een hartige crème brûlée met blokjes knolselderij en een espuma van ratte-aardappelen. Een meesterwerk van texturen en smaken, dat het verlangen aanwakkerde om terug te keren voor het zesgangen-menu. Met zijn ingetogen elegantie en geïnspireerde keuken lijkt Quartz voor-bestemd om een bijzondere stempel te drukken op de Brusselse gastronomie.
Quartz
Hervormingsstraat 22, Elsene
Lees meer over: Elsene , Resto & Bar , review
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.