BRZ 20241211 1915 EAT AND DRINK Karma

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 3 op 5

Karma Kitchen vervoert je naar een andere wereld

Michel Verlinden
© BRUZZ
13/12/2024

Met zijn kleurrijke decor en fusie van de Indiase, Sri Lankaanse, Maleisische en Nepalese keukens laat Karma Kitchen traditie en creativiteit samenvloeien in een sfeer die je naar een andere wereld vervoert.

Na een teleurstellend eerste bezoek vergde het wat moed om terug te keren naar Karma Kitchen. De vorige keer hadden lauwe, zelfs koude gerechten ons enthousiasme voor hun inventieve Indo-Aziatische fusiekeuken getemperd. Bij dit tweede bezoek werd dat gelukkig (gedeeltelijk) rechtgezet. Het decor doet nog steeds vrolijk wegdromen. De kleurrijke plastic tafelkleden, hangende slingers en Bollywood-kitsch voeren de gasten mee naar een kunstmatige maar vermakelijke wereld. De bonte mise-en-scène nodigt uit tot een vlucht uit de werkelijkheid nog voor het eerste gerecht op tafel staat.
Qua keuken trekt het restaurant zich niets aan van grenzen en vermengt het invloeden uit zowel Sri Lanka en Maleisië als Singapore en Nepal. De Indiase rijstschotel (18,50 euro) verdient een speciale vermelding: het was een royaal en verfijnd gerecht, geserveerd op een groot bananenblad. Lababdar (een pittige curry-tomatensaus), sperziebonen in curry, ingelegde augurken, mangochutney en knapperige papadums droegen elk bij aan de complexe en aangename smaak van dit gerecht – hier met paneer, de bekende Indiase kaas.

De kleurrijke plastic tafelkleden, hangende slingers en Bollywood-kitsch voeren de gasten mee naar een kunstmatige maar vermakelijke wereld

In de categorie ‘Small plates’ presenteerde ‘Oh My Gobi’ (11,50 euro) een rijkelijk gevulde bloemkool doordrenkt met soja en pittige saus, oftewel een bereiding met een uitgesproken smaak. We vervolgden onze culinaire ontdekkingstocht langs de Indo-Maleisische noedels (18 euro), die met een dosis kruiden onze smaakpapillen prikkelden. De tamarindemargarita (13,50 euro) trok de kaart van de originaliteit met haar balans tussen zuur en zoet.

Dit keer merkten we dat de gerechten nu wel warm werden opgediend, zodat we ons eindelijk konden laten meeslepen door de ervaring. Toegegeven, de bediening bleef nog wat onzeker en laveerde tussen vriendelijkheid en onhandigheid, maar de inzet was duidelijk merkbaar. Bij het buitengaan deed de reis langs smaken en texturen de eerdere teleurstelling vergeten. Een derde bezoek aan Karma Kitchen? Waarom niet, in de hoop dat de smaken en service dan helemaal op één lijn zitten.

Karma Kitchen
Oude Graanmarkt 6, Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni